خواسته ها، طرز تفکر و نحوه ی ارتباط مشتریان با یکدیگر دائما در حال تغییراند. هر سال در عصر دیجیتال ، شاهد افت و خیز در پلتفرم های رسانه اجتماعی هستیم. ترند ها و meme)) هایی ( الگوهای تولیدی در فضای مجازی) که مانند صاعقه ای در بطری محبوس اند و آماده ی سر بر آوردن هستند، و تغییرات فراگیر در سلیقه مشتریان از جمله مواردی هستند که دنیای بازاریابی آنلاین را مجبور به تغییر می کنند.
موارد زیر بعضی از مهمترین ترندهایی هستند که شاهد توسعه آنها در سال 2018 هستیم:
1-داده های عظیم:
چندین سال است که ایده داده های عظیم به ترندی بزرگ تبدیل شده است، ولی این ترند بیشتر محدود به کسب و کارهای بزرگ و شرکت های تجاری میباشد. امروزه با رواج داده های عظیم (هر چه باشد ، نزدیک به 6 میلیون برنامه نویس مشغول کار بر روی پروژه های مربوط به داده های عظیم هستند) و گسترش امکان دسترسی به این داده ها به کمک هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، دسترسی ساده تر به داده های عظیم برای شرکت داران کوچک و یا مشاغل نیمه تجاری نیز فراهم شده است. با وجود پلتفرم های تبلیغاتی بیشتر و تکنیک های کمکی فروش که شامل داده ها در ساختار معمول میباشد،اگر که به (دیتا پوینت) های هزاران مشتری حاضر در صحنه دسترسی نداشته باشید،باقی ماندن در فضای رقابتی بازار سخت میشود.
2-تجارب غیر تصویری:
هیچ کس تصور نمیکرد که بازار فروش اسپیکر های هوشمند در سال 2017 این قدر رونق پیدا کند. تا سال 2022، انتظار میرود که اسپیکر های هوشمند عضوجدایی ناپذیر حدود 55% از خانه داران آمریکایی را تشکیل دهد، و تاکنون تنها امسال حدود 20 میلیون واحد از این اسپیکر ها، فروش رفته اند.به تازگی مردم به طور متداول در زندگی روزانه با این دستگاه ها از طریق دستورات صوتی و شنیدن پاسخ دستگاه ها با آنها کار میکنند. کاربران به تدریج ، به استفاده از واسط هایی که نیاز به جلوه های بصری یا داده های فیزیکی (کیبورد) ندارند، عادت میکنند و بدین ترتیب تاثیر شگرفی در نوع ارتباط بازاریابان با آنان خواهند گذاشت.
3-سرمایه گذاری در بازار اپلیکیشن های موبایلی:
امروزه برای هر مقصودی اپلیکیشنی موجود است و درست است که انبوهی از اپلیکیشن ها در دهه ی اخیر موجود بوده اند، اما اکنون کاربران از بعضی اپلیکیشن های خاص در حوزه : نقشه و جهت یابی، حمل و نقل عمومی و اپلیکیشنهایی جهت یاد آوری ، به شکل روزانه استفاده می کنند. این اپلیکیشن ها مانند موتور جستجوگر گوگل در در زندگی مردم ریشه دوانده اند و بنابراین مانند بنگاه مسکن ، در رشد برند های گوناگون تاثیرگذاشته اند. بدین شکل که برند های بیشتری شروع به خرید تبلیغات موبایلی میکنند تا جلوه گری بیشتری در اپلیکیشن های معروف کنند.
4- تبلیغات محتوایی همسان( تبلیغات بومی ) و محتوای هوشمند:
انتظار میرود که تبلیغات بومی بیش از 74% درآمد تبلیغات را تا سال 2021 در بر گیرد. با کمی سرمایه گذاری بیشتر و تغییر فرم، تبلیغات بومی موجب جلب توجه و جلوه دهی بیشتر نسبت به تبلیغات رایج بنرها میشود و کمتر موجب آزار کاربران میشود. تنها مشکل این است که تبلیغات بومی نیازمند دیدگاهی متفاوت برای الگو برداری است؛ نوعی که بتوان در زمینه ی سلایق خاص مردمی که این تبلیغات را می بینند، روی آن سرمایه گذاری کرد . در سال 2018، ما مطمئنا شاهد پرداخت های بیشتر در تبلیغات بومی خواهیم بود و در ضمن شاهد روی کار آمدن ((محتوای هوشمند)) برای تبلیغات نیز خواهیم بود. به کمک ((محتوای هوشمند)) میتوان از طریق (cookie) ها و درکی عمقی از انتظارات بیننده های مورد هدف ، تبلیغات را با سلایق آنان تطبیق داد.
5-میکرو مومنت ها( جستجو های آنی کاربران):
گوگل مفهوم میکرو مومنت را در موقعیت زمانی آنی تعریف میکند،یعنی زمانیکه کاربر به صورت لحظه ای تصمیم به استفاده از موبایل خود میکند؛ چه بخواهد چیزی یاد بگیرد، جایی برود، کاری بکند و یا چیزی بخرد. در سال 2018 برند هایی که بیشترین زمان را صرف یادگیری ، شناخت و سرمایه گذاری در میکرو مومنت ها بکنند، بالا ترین احتمال موفقیت را خواهند داشت. این مسئله نیازمند تحقیقات عمیقتر در حوزه جمعیت شناسی و بکارگیری استراتژی متمرکز برای موبایل ها می باشد، اما به کمک ابزار های جدید تصور میکنم که ما شاهد توسعه این امر خواهیم بود که موجب رویکرد ساده تر در خصوص ارتباط با برند های جدید خواهد شد.
-6شبکه های محتوایی و (Influencer) یا (فعالان سرشناس اجتماعی):
بازاریابی محتوایی تا مدتی طولانی جزو بهترین استراتژی ها محسوب می شد،اما اکنون به مشکل (فوق اشباع شدن)برخورده ایم.هر برندی که وب سایت دارد،استراتژی محتوایی خاص خود را دارد،وشبکه های رسانه اجتماعی پر از محتویاتی هستند که سازنده ها بر سر دیده شدن بیشتر آنها،با یکدیگر رقابت دارند.احتمالا به همین علت در سال 2018 شاهد تغییرات اساسی در مورد سرمایه گذاری خواهیم بود. مثلا به جای رقابت بر سر فضای جدید،بازاریابان در فضاهای از پیش استفاده شده سرمایه گذاری میکنند.به عبارتی،خواهیم دید که برند های بیشتری سعی در افزایش دیده شدن و تاثیر گذاری خود از طریق سرمایه گذاری در خصوص influencerهایی که تابحال شهرت و اعتبار بسزایی کسب کرده اند،خواهندکرد.این دسته شبکه ها از لحاظ مدیریت هزینه ی کمتری دارند و می توانند در کاهش حجم قابل توجهی از محتوای تولیدی موثر واقع شوند و به برند ها کمک کنند تا یک پله از جهت دیده شدن در فضای مجازی جلو تر باشند.
7-ارتباطات شخصی:
اینترنت فضای شلوغی محسوب می شود،بنابراین ممکن است در این فضا راه را گم کنید.به همین دلیل مصرف کنندگان بیشتری ،تمایل به استفاده از تجارت فردی و شخصی سازی شده پیدا کرده اند؛از جمله ارتباطات تک به تک با برند ها.مشخصا رویکرد تک به تک به طور محض امکان پذیر نیست،ولی به همین جهت است که برند های بیشتری تمایل به استفاده از(چت-بات)ها به عنوان جایگزینی به صرفه دارند.چت باتها به تازگی بیشتر هوشمند و قابل بهینه سازی شده اند و محبوبیت بیشتری (به طور یکسان) هم با برند ها و هم مصرف کنندگان پیدا کرده اند.تا انتهای سال 2018 چت باتها بیشتر به معیاری کلی و ضرورتی عملی تبدیل خواهند شد؛البته اگر بخواهید برای مشتریان خود در مقیاس بزرگ،تجربه ای شخصی فراهم کنید.
اینها تنها ترندهایی نیستند که ما در سال 2018 منتظرشان هستیم، بلکه بخشی از بزرگترین و مسلم ترین انواع ترند ها هستند.