استارتاپ ها

توسعه و پیشرفت تکنولوژی سبب گشته تا امروزه در دنیای مدرن، کسب و کارهای اینترنتی و فضای مجازی و استارت آپ ها به عنوان یکی از اشتغال زاترین بنگاه های اقتصادی در سال های اخیر لقب بگیرند.

از سوی دیگر مطابق با سند چشم انداز بیست ساله کشور که در آن می بایست شاهد ایرانی توسعه یافته و با تکیه بر دانش، تجربه، تولید و کار ایرانی باشیم، جایگاه ویژه ای برای صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات دیده شده است اما سرعت رشد تکنولوژی نشان داده که می بایست برای کسب و کارهای اینترنتی و همچنین استارت آپ ها نیز جایگاهی را منظور نمود. چرا که می توانند نقش مهمی را در تحقق سند چشم انداز و همچنین خودکفایی درآمدی فارغ از درآمدهای نفتی داشته باشند.

در ضمن داشتن یک استارتاپ آنقدر جذاب است که بسیاری از ما حاضریم که از کار خود استعفا دهیم و به سمت راه اندازی کسب و کار خود روانه شویم. آیا قبل از انجام این کار به عواقب آن فکر کرده ایم؟ آیا به اندازه ی کافی نسبت به مفهوم استارتاپ آشنایی داریم؟

پس بیایید در شروع کار تعریفی از استارتاپ راداشته باشیم:

استارتاپ، کسب وکاری است که قسمتی از آن مبتنی بر فناوری و تجارت الکترونیک است البته این نکته را نباید فراموش کنیم که  که هر کسب و کاری که بر پایه ی فناوری است لزوما استارتاپ محسوب نمی شود ولی همه استارتاپ ها به روشی از وب، موبایل، اینترنت و تکنولوژی های جدید استفاده می کنند تا رشد بالایی داشته باشند و به تعداد کاربران بالایی برسند. معنی لغوی استارتاپ به فارسی به معنی شرکت نوپا می باشد و در واقع کسب و کاری برای ارائه یک خدمت یا محصول جدید می باشد. اما اگر بخواهیم تعریف آکادمیک ازاستارتاپ داشته باشیم  به این صورت است که یک سازمان موقت که در جستجوی یک مدل تجاری مقیاس پذیر و پایدار است. در واقع استارتاپ مثل شطرنج می ماند قواعد بازی را می توان در چند دقیقه یاد گرفت ولی حرفه ایی شدن، پیش بینی نیازهای آینده و ضریب موفقیت بالا، سال ها تمرین لازم دارد. باید دقت داشته باشیم که همه استارتاپ ها در حال جستجو برای پیدا کردن مدل تجاری هستند که: 1. مقیاس پذیر باشد 2. مشریان زیاد جذب آن شود.

اما باید اطلاع داشته باشیم که ترکیب این دو مورد باعث می شود که خیلی ازاستارتاپ ها شکست بخورند. آمار جهانی می گوید که از هر 100 استارتاپ، 90 تای آن ها شکست می خورند و از10 تای باقی مانده فقط شاید یکی از آن ها به موفقیت استارتاپ های معروفی مثل آمازون، فیسبوک و گوگل برسند. که اکثر استارتاپ ها هیچ وقت نمی توانند مشتریان زیادی را جذب کنند و در این زمینه با مشکل روبه رو هستند. پس قبل از این که شما یک ایده را در ذهن خود رشد دهید، نیاز است چند موضوع مهم را همیشه مدنظر خود قرار دهید ایده ایی که برای مدل کسب و کار خود می دهید چگونه است یا به بیان دیگر ایده شما چگونه منابع مالی مورد نظر  بازار را جذب می کند و به سود دهی می رسد.

پس استارتاپ ها لازم است با برداشتن قدم های کوچک تر، حساب شده تر و با ریسک پایین تر جلو بروند. وظیفه مهم در راه اندازی یک کسب وکار تحقق برای اعتبار، ارزیابی، توسعه ایده تا مفاهیم آن کسب و کار است. شما برای راه اندازی استارتاپ خود باید در جستجوی افراد متخصص در این زمینه که با انواع مدل های کسب و کار آشنا هستند و می توانند مشاوره های خوبی را در مورد ایده های شما و مدل های سرمایه گذاری بدهند باشید.

گروه پارس نانو با استفاده ازاصولی مانند تمرکز برروی نتایج، تمرکز بر روی فرهنگ و تمرکز بر بازخورد که در حفظ و بقای یک استارتاپ در بازار تاثیر دارند، به ارائه مشاوره صحیح، کاربردی و آموزشی در این زمینه می پردازد و به شما دوستداران این حوزه دست یاری می دهد که با کوشش یکدیگر بتوانیم کسب و کار مورد نظر شما را توسعه و به پیش ببریم.